reede, 20. november 2009

sellele kontserdile lähen homme!



kolmapäev, 18. november 2009

see nukatagune tänav



carnaby street on mu töö juurest nuka taga. ja see on carnaby street jõulukaunistustega. :)

kolmapäev, 21. oktoober 2009

tähelepanu, valmis olla, start!


Mul on see... jooksuaeg nagu mu vanaisa armastas öelda. koguaeg olen jooksus. ja kui ei ole jooksus siis õpin, teen praktikat, sõidan metrooga, kirjutan lõputööd või räägin telefoniga.


2. november saadan postiga 7 koopiat oma lõputööst Media Business Schooli ja siis on chill ja ma hakkan londonist kirjutama - sinnamaani teen ma ainult tööd ja aegajalt kirjutan oma töömõtetest mustfilmi blogisse.


esmaspäev, 24. august 2009

koduigatsus

on peal. nii hullult, et ei suuda midagi öelda ega mõelda. vähema kui 2 nädalat ja olen kodus!

laupäev, 22. august 2009

imeilus!

Chlorophyll Skin from Lucy McRae on Vimeo.

neljapäev, 20. august 2009

Avatar!!!

James Cameroni Avatari treiler on alates kella 15st netis saadaval! Avatari kohta räägitakse, et see film peaks alustama 3d võidukäiku kogu maailmas. Cameronil kulus 14 aastat oma idee teostamiseks, kuna mitmed filmi tootmis tehnoloogiad arendati tema näpunäidete järgi just selle filmi jaoks...

UUUSUUUSUUUSUUUS!!!!

kuna filmimaailm on minu igapäeva ellu nii tihedalt sisseroninud, olen otsustanud kogu filmiteemalise jutu jaoks eraldi blogi luua. Et voila! Siin see on! Inglise keeles ja puha. Siia blogisse tuleb edaspidi ikka eestikeelne ja eraeluline(vähem või rohkem) jutt. Aga sinna kõik filmiteemaline. 


Muide. ma tulen varsti kodumaale mõneks päevaks. aga hetkel on suur hullumaja lõputöö kirjutamise ja ümberkirjutamisega. 

esmaspäev, 10. august 2009

antichrist

täna teeb meile "Antichristi" case-study Noemi Ferrer Zentropast. Zentropa on see firma, millel on üle terve euroopa peaaegu igas riigis filiaal. Ja Zentropa üks algatajaid oli Lars von Trier ise. Ja ofkooors pea kõik dogma filmid on zentropa toodetud. ja kui te veel antichristist kuulnud ei ole, siis võite siit vaadata - paljudele tavalistele von trieri fännidele oli see ka liiga suur suutäis.



neljapäev, 6. august 2009

veel paar klippi sellest imepärasest filmist














ja vaadake siis ikka HD versiooni;)

teisipäev, 4. august 2009

the fall

sain soovituse mitmelt kursakaaslaselt seda filmi vaadata..... see on üks parimaid filme, mis ma kunagi näinud olen. absoluutselt!


kolmapäev, 29. juuli 2009

hola!

mulle surutakse siin igapäev sellistes massiiivsetes hulkades infot pähe, et ma mitte kuidagi ei jõuaks ka kõige parema tahtmise juures siia midagi kirja panna:


1. ma söön gaspatšot umbes vähemalt korra päevas. parimatel päevadel 3 korda. eriti hea on see jääkuubikutega.

2. üle kahe nädala tagasi hammustas mind ämblik ja kuna ilmselgelt olin ma sellele allergiline, siis tekkis sinna umbes 2- eurose suurune mull. nädala pärast läks mull katki, aga haav ei paranenud. pärast basseinis ligunemist hakkas ta lõpuks paranema. jala sees on auk. päris tõsiselt kohe.

3. me vaatame siin umbes 2.5 uut filmi nädalas. suur osa nendest pole veel välja tulnud. augustis olen sunnitud lars von trieri uut filmi "antichrist" vaatama. põen juba ette.

4. eelmise nädala lõpus pandi põhitänavate kohale katted, sest päeval on päike lihtsalt tappev.

5. päeval on tavalisel umbes 40 kraadi. öösel kuskil 25 kandis.

6. mul on hispaania keele sõnaraamat. kuna hispaanlased(eriti andalusiialased) inglise keelt sõnagi ei räägi kasutan seda iga päev.

7. minu keskmine hinne on 9,63. mul pole kunagi nii head hinded olnud.

8. mul on tekkinud väike koduigatsus. siis kui kuumus üleviskab. samas on tekkinud ka naljakas grupitunne - oleme nagu maailmast ära lõigatud ja kummalisse keskaegsesse linna elama pandud.

9. suve jook on tinto de verano. ehk siis punane vein pooleks gaseeritud vee ja sidruniga.

10. kella 14-17 vahel kõnnivad tänavatel ainult turistid. kõik normaalsed inimesed on kuskil varjus.

vot. tak. reedel pärast meelelahutus õiguse eksamit tuleb ehk isegi vol. 2 sellele, mis ma praegu kirja panin.

reede, 24. juuli 2009

see film, mis me homme koolis vaatame

kuulus hispaania stoori. produtsent, kes kulutas 11 miljoni euro asemel, mis eelarves oli filmile hoopis 20 miljonit.




teisipäev, 21. juuli 2009

mõned pildid rondast!

Ronda!
Sünnipäev!
Minu tuba!
Naised maroko vaipasid valimas
Evelin ja Ville Sevillas

AGORA - kalleim hispaania film, mis kunagi tehtud





Agora on Alejandro Amenábari film, mis esilinastub Hispaanias 9. oktoobril. Meie nägime seda eile, kuna meile käis Telecinco (hispaania telekanal, kes oli filmi üks peamisi rahastajaid) programmiostu pealik loengut pidamas.

Film räägib loo Hypaatiast, kes elas Aleksandrias 4. sajandil ja tegeles astroloogia alaste uuringutega..... Ja oli oma ajast hoopis ees. Loo B-plot räägib kristlaste ülestõusust roomlaste ja juutide vastu.

Film oli... mai teagi. mulle väga meeldis. ja kindlasti oleks mõni ameerika stuudio selle alla mitusada miljonit magama pannud. Hispaanlased said filmi 55 miljoni (euroga) tehtud.

laupäev, 4. juuli 2009

horrorfilms need your blood!

eile tegelesime päev otsa gruppidena oma enda projektidele erinevaid crossplatformi arendus v6imalusi otsides.... Minu enda projekt tundub olevat täiesti ideaalne k6ikide uute meediav6imaluste rakendamiseks, kuid projektide esitlustest päeva l6puks tuli ka täiesti uudseid vaatenurki välja. Ehk siis teha koos esikaga kampaania "horrorfilms need your blood" koostöös punase ristiga v6i siis 6udukas nimega "the fence" ja kampaanua käigus lihtsalt k6ik mobiiltelefonid l6petavad eatud aedade läheduses töötamise..... Aga üllatusena tuli mulle eile külla flavia ja hetkel oleme teel marbeillasse..... :)

neljapäev, 2. juuli 2009

neljasilmne koletis

Luban, et alates tänasest kirjutan kuni suve lõpuni iga päev vähemalt 5 lauset. Ausõna!

meile käis täna loengut pidamas mitmetasandiliste meediaplatvormide kasutamisest leviks või marketingiks Juliane Schultze firmast nimega Peacefulfish ja rääkis ka projektist "Four eyed Monsters", mis peaks olem kõikidele alustavatele filmitegijatele üsna inspireeriv materjal. Lisaks sain eile teada, et sain endale praktikakoha Film and Music Entertainmenti Londonisse. nüüd tuleb ainult hinge kinni hoida ja oodata, kas nad mulle raha ka maksta saavad. Igatahes on see väga hea firma just minu(ja minusuguste) jaoks:) Juhhhuu!






esmaspäev, 29. juuni 2009

reede, 19. juuni 2009

moroccomorocco

kukimuki. kuna meil siin on täielik internetitus ja totaalne kool (koguaeg, hommikul ja õhtul ja kui pole loengud, siis on kodutööd), siis on blogi unarusse jäänud. 


seekord on meil 2päevane nädalavahetus tulemas ja lähme marokosse....

aga esmabal tulevad pildid ja jutud ja on sünnipäev:)

pühapäev, 31. mai 2009

miumau

et siis ongi nagu üks päev põhimõtteliselt jäänud. emmele ja issile ütlesin juba tsautsau. sämile, jänksile ralfile ka. sõidan nüüd tallinna ja proovin kohvri pakkimisega hakkama saada - ilmselt peaks siis kõige õhemad riided kaasa võtma? naljakas on minna. ma pole kunagi hispaanias käinud. ma ei tunne mitte ühtegi nendest inimestest, kelle juurde ma lähen ja kellega elama hakkan. mul pole aimugi, milline mu reaalne suvine tunniplaan välja näeb. ja pikema ajalst plaani pole ollagi. aga tundub, et ma teen õiget asja. 


mu venna koos oma tsikiga ostsid juba piletid ära, et külla tulla. ville on ka endale bronninud nädala juulis mu koolitöö kõrvalt. andaluusia tundub ülipõneva paigana, kuid enamik meie nädalavahetusi on vist broneeritud, ntx. 19-20. oleme granada filmifestivalil, nädalavahetus enne ja pärast seda on seminarid..... jeesh.

aga olgu tänatud filmisihtasutus ja eesti mediadesk, kes mu üritust toetanud on. vaatame veel, mis kulka, ÜEKN ja EAS sellest kõigest arvavad.

on ülimalt tõenäoline, et järgmisel korral kirjutan ma rondast. ja teisiba hommikul alates 6.40st vastan oma tavanril ainult smsidele. kuni 5da septembrini:)


laupäev, 23. mai 2009

ilus audrey ja ilus istanbul



reklaam nagu film!



sel kevadel tuli ju välja ka film "coco avant chanel" audrey'ga pea osas... ei tea, kas see Eesti kinodesse ka jõuab?




subtiitrid sel poolakeelsed, aga  pildikvaliteet see eest hea...

PS: vaadake siis ikka HDs!

twitter?!?

kallid sõbrad. oskab mulle keegi seletada mis täpselt selle twitteri point on? nuhkisin oma peika eelmise naise järele ja leidsin, et tal on twitteri account. siis tuli meelde, et laura saatis mulle ka kunagi twitteri kutse vms. ma siis liitusin ka. kui nüüd ainult arusaaks, et mille poolest see facebookist ja blogist parem on???


ma siin viimasel ajal 
aint koguaeg sahmerdan ringi ja ajan kooliga seonduvaid asju põhiliselt ja lõpetan veel lõpetamata töid.

meil oli armsamaga nn. hüvastijätu õhtusöök. väga armas oli. me nüüd näeme järgmine kord üksteist juulis, kui ta mulle külla tuleb. kui tuleb. naljakalt on kõik asjad pilla palla ja täpseid plaane ei tea, mis sügisel tuleb. aga põnev ka. ja see, et ma õige pea jalga lasen on kuidagi kõik pinged mu elus ära lahendanud. sest nii lihtsalt on. tuleb, mis tuleb. aga 2. juuni varahommikul istun ma lennuki peale.
:)


neljapäev, 14. mai 2009

suur reklaamikunst

triinu blogist leidsin. üks jabuaraimaid asju, mida pika aja jooksul näinud.




pühapäev, 10. mai 2009

la double vie de veronique

budapestis selgus, et ühe meie tuutori vend produtseeris poola maailmakuulsa režissööri Kieslowski "la double vide de veronique" filmi ning seejärel oli filmist edust nii purjus, et ei suutnud pärast seda enam ühtegi head filmi teha.... igatahes pidin häbiga tunnistama, et polnud seda filmi näinud.


laupäeval rääkisin sellest villega ja ta võttis oma riiult filmi dvd ja laenas mulle.

see on üks kõige kaunemaid filme, mis ma kunagi näinud olen. tõestitõesti. soovitan kõigil vaadata.

ja mõned klipid youtube'st ka....











laupäev, 2. mai 2009

tartu-tallinn

tartus on viimasel ajal kuidagi eriti mõnus. lihtsalt kuidagi mõnusam kui tallinnas. ma ei teagi miks. aeg käib aeglasemalt? käisin neljaba oma osakonna vilistlaste vastuvõtul ja olin peaaaegu et ainuke, kes ei olnud korrektselt riides. aga oli tore. volbri magasin mõnusal kombel hoopis peaaegu maha:P


nüüd lähen tallinna, et pakkida kohver ja homme lennata budapesti. pole seal kunagi käinud, aga nii palju kui netist uurisin tundus väga huvitava linnana, tekkis isegi üsna kindel tunne, et see võib mulle meeldida... mis seal ikka spekuleerida, homme õhtul kõlgutan juba doonau ääres jalgu.

kindlaks on ka see saanud, et ma 2. juunil malagasse ja sealt edasi rondasse sõidan. elu on imeline. tundub vist juba üsna klišeesena, kuid mul on jälle tunne nagu viiks just see kogemus mind kuskile hoopis uutele jahimaadele. ja koguaeg on jube põnev:)

pühapäev, 26. aprill 2009

vaheldus

elus tundub korraga palju rohkem pointi olevat, kui midagigi etteplaneerida saab:) Üritan nüüd elu kähku kuidagi mingid rahad ja asjad kokku saada, et saaksin ikka 3. juunist alates Ronda - nimelises linnakeses järgmise ülikooliga alustada. Paar plaani mul selle rahastamise jaoks on , loodame, et panka röövima ei pea:) ja võlavanglasse ka minema ei pea.


muidugi tekitab see 3. juuni seal olemise deadline nüüd olukorra, kus kõik niidid väga kähku kokku peaks tõmbama - kuid see on isegi hea. Sundolukorras saab alati palju rohkem tehtud, kui siis kui aega on liiga palju.

nagu ka nüüd. olen teel helsingist tallinna ja selle asemel, et midagi kasulikku teha teen mingeid lollakaid teste internestis. oma stipiavaldusega hakkasin kibekähku tegutsema alles siis kui mingi mõne tuneesia mees hakkas ajama, et sa ei tee ju tööd, tule minuga kohvi jooma.

aga kui hoo sisse saab on päris hea. 

kolmapäev, 22. aprill 2009

hyvahyva!

eile umbes kella nelja paiku sain meili eesti mediadeskist, et neile on tulnud teade, et ma olen kooli sisse saanud ja nad tahaks mulle väikest stippi pakkuda. mulle koolist teadet tulnud ei olnud. aga siis möödus 2 h ja hispaania aksendiga naine helistas mulle ja ütles:" hello evelin! I'm glad to tell you that your name was in the list of people who where selected."



jehuuuuu!:)

Nüüd on tarvis ainult kuskil 7000 euri kokkukraapida. Tips, anyone?

Kristjan Jaak ofkoors ka mulle ei kehti, kuna käisin ju 3 aastases bakas.

neljapäev, 16. aprill 2009

postitisadu

tundub üsna uskumatu, aga alates hetkest ki esmaspäeva õhtul tallinnas maandusin kuni praeguse hetkeni olen maganud täpselt 15 tundi. ja väsimus hakkab vaikselt kontidesse hiilima.

vbl muidu pole 5 h öösiti magada väga vigagi, aga kui kogu ärkvel oleku aeg on räme reklaamipinge ja peab koguaeg rabama, siis ei ole tore.
 vastikvastik.

või västik. nagu ütleb ville.

esmaspäev, 13. aprill 2009

minu lemmikasjad sellelt reisilt


linnamäe trepid

promenade des anglais
paparazzi
monaco cafe de paris
chuck norris käis cannes
khuul auto
ja elutoa akna taga on sadam:)

teisipäev, 7. aprill 2009

enne võtet

ma tunnen jälle kuidas ma olen viimase paari kuu rügamisega lihtsat niinii palju õppinud. õppinud eelarveid ja reaalset elu kooskõlla viima. õppinud rangem olema. suurim rügamine on nüüd vist mõneks ajaks möödas.

täna tuleb minna linnast välja ühele võttele, mis loodetavasti eriti kaua ei kesta. väljas on udu ja valguse peale ei saa ka suurt aega kuluda.

homme hommikul 6.40 läheb kopenhaagenisse lennuk. ja mina istun selle lennuki peal. ja on jälle paar päeva vaikust. mitte et muidu ei oleks. aga eestist ära minek võtab stressi kuidagi eriti hästi maha. ja eriti veel kui aknast sinisinist merd näeb:)

pühapäev, 5. aprill 2009

pühapäeval kontoris

viimasel ajal on mind vihastanud kõige enam kõik need inimesed, kes hakkavad mulle ajama mingit nädalavahetuse ja tööpäeva lõpu juttu. ok, saan aru, et mitte igaüks pole selline hull nagu mina, kes töötab 24/7, aga kui tegu on ikkagi asutusega, kelle jaoks me mingit klippi teeme, siis enne esmaspäevast võtet oleks ikkagi tarvis kõik asjad ära otsustada enne kui kontorist reedel 16.55 välja jalutada. tegu on ju ikkagi nende endi hüvanguks tehtava asjaga. mitte me ei pusi asju enda jaoks.

lisaks õnnestus mul homseks korraga 2 võtet orgunnida. õnneks pole kumbki neist liiga keeruline ning teisipäevane võte lõppeb paratamatult hiljemalt kell 17.00 kuna näitleja peab olema etendusel kell 18.00. mulle meeldivad sellised paratamatused - see tähendab, et võte peab saama tehtud. nüüd tegelengi valguse ja kaamera ja inimeste jagamisega nende võtete vahel. kreissiii...

aga kolmaba vara hommikul sõidan villega nizzasse.akusid laadima ja tulevikust rääkima. see on siis esimene kord kui me koos saame olla ja kumbki meist ei pea samal ajal tööd tegema.

õues võtab kevad täie rauaga viimast - weather.com ütleb, et nizzas on 17 kraadi sooja:)

laupäev, 4. aprill 2009

moodne luikede järv

töötame parajasti ühe klipi kallal kuhu veiko paneb baleriinid luikede järve järgi tantsima ja siis olen tohutu hulga balletti teemalisi klippe läbi vaadanud....


pühapäev, 29. märts 2009

waltz with bashir




koolitusel olles rääkisin ühega oma õpetajatest oma murest seoses ühe eesti looga, mis kohekohe tootmisesse läheb ja mida ei saa kindlasti traditsioonilisel dokfilmi moel filmida.

ja ta andis mulle selle filmi dvd ja käskis vaadata.

ma ei tea, kas kuskilt eestist üldse seda kätte saab... aga film ise on hea. animeeritud kaadrid muudavad aga lõpus näidatavad dok kaadrid gentotsiidi tagajärgedest veelgi tülgastavamateks kui muidu nad mõjuksid.

laupäev, 28. märts 2009

uuuuuuuuuudis!

ma olen itaaliast tagasi ja elus. fara sabina on maailma kõige tühjem ja kummalisem linnake, aeg-ajalt tundus lausa kummituslik, sest inimesi peaaegu, et polnudki.


rooma oli muidugi wow....... aga pariis ja new yorki üle ei trumbanud;)

tahaksin hirmsasti kõigest pikemalt kirjutada, aga nagu ikka kibelen raamatut edasi lugema....

luban, et kirjutan varsti. elu on ikka üllatusi täis. tõesti.

vene tänaval on shokolaadi pierre uue kohviku avanud. nimi on josephine. väga nunts.

muide. kui kellelgi on italo calvino raamatut if on a winter's night a traveler siis oleks rohkem kui õnnelik kui saaksin seda laenata. kui ei ole, siis pean ilmselt krisostomuse kaudu tellima selle:)

laupäev, 21. märts 2009

evelin läheb rooma

mul on lihtsalt nii hea meel, et ma homme hommikul tallinnast lennuki peale lähen ja alles reede õhtuks siia tagasi jõuan. millegi pärast on viimase ajal suurem osa inimesi minu ümber kaotanud igasuguse taju minu närvidel tantsimise suhtes ja lihtsalt kuritarvitavad seda igapäevaselt. rooma tähendab lisaks targemaks saamisele ka seda, et ma ei vasta telefonikõnedele ja ei tegele mingisuguse reklaamipornoga 24/7.


pärast roomat tuleb muidugi kohe kähku 2 nädala jooksul 4 klippi purki saada.

ja pärast seda hullust lähme kallimaga 6ks päevaks nizzasse. jällegi võimalus mõned päevad minimaalselt telefoniga rääkida. lisaboonuseks on muidugi päike ja soojem õhk ja helesinine meri.


:)

reede, 20. märts 2009

mõttetu

majanduskriis on lahe asi.

reklaaminduses tähendab see seda, et enamik firmasid tahab lihtsalt 50 % kulude eest sama head tulemust. mida ei nemad ega agentuurid ei näe on see, et mõned inimesed reaalselt elatuvad sellest rahast ning paljusid kulusid lihtsalt ei ole võimalik vähendada.

tund tagasi helistas mulle üks agentuuriinimene ja luges üksipulgi minu tehtud eelarvest read, mis tema arvates olid ülepingutatud ning teatas, et ma pean eelarvet nüüd koheselt 2 tunniga 20 % võrra väiksemaks tegema. eelarve, mis eniveis oli tehtud kõige minimaalsemate palkade ja ülitäpsete ning madalamaks kaubeldud rendihindadega saaks siis väheneda üksnes näitleja või minu enda palga arvelt. või klipi kvaliteedi arvelt - valime odavama kaamera, jätame liikuvad kaadrid ära, ei ehita set'i, etc. ei. see kõik peab alles jääma. alles peab jääma ka see näitleja, sest tema isiku baasil on üles ehitatud see klipp. kui keeruline on arusaada sellest, et hoolimata sellest, kas on säästuaeg või ei, siis näitleja endiselt müüb iga klippi tehes ikkagi iseennast ja oma nägu. või jah. minu palk. kust maksud maha võttes ning telefoniarve maha võttes saan ma kätte sama palju kui tavaline valgustaja, kes platsil 1 päeva tööd teeb. ja kokkuvõttes.... ei vähendaks ka see seda eelarvet 20 % võrra.



eks ole tore. see glamuurne reklaami ja filmi elu.

iga kuradi kord kui sellised asjad jälle juhtuvad on tunne, et tahaks selle kõik kuskile puu otsa saata ja hakata normaalse inimese kombel elama.


ja ühe teise klipi pärast jääb mu singapuri reis katki.

saadaks kogu selle eesti suurepärase reklaamimaailma ..... hurjuhh.

pühapäev, 15. märts 2009

c'est moi:)

reede, 13. märts 2009

mmmmmm.....

pühapäev, 8. märts 2009

ninnunännuroosamanna

NOT!

kolmapäev, 4. märts 2009

teisipäev, 3. märts 2009

korras!

täna tegime viimase tõnu võtte.

see oli 1e minu neljast ujuvast projektist, mis pidevalt ilmast sõltuvad.

suurest rõõmust, et saab to-do listis asju maha kriipsutada tulin koju ja tegin praekartulit värske salatiga.

uujee.

reede, 27. veebruar 2009

cinema paradiso...

.......


oli lihtsalt imeilus naiivne kõige ägedam itaalia film.






esmaspäev, 23. veebruar 2009

kaua peab ootama kuni saab otsustada, mida võib juua?




isa: noh ma küll nüüd ei tea, mis ma nende õlledega teen...

vanaema: mis, anna üks siia, ma küll jooks õlut

eveliin: tohoh, ma pole küll kunagi näinud, et vanaema õlut jooks

vanaema: mis!?! ma olen piisavalt vana, et otsustada, mida ma joon küll juba!

teisipäev, 17. veebruar 2009

leidsin bookmarke korrastades...



.... kes tunnistab üles, et pani selle nime all "ilus lugu" sinna?

esmaspäev, 16. veebruar 2009

eestlaste otsekohesus ja eelarvamused

et siis läksin mina Endla tänavale maksuametisse, sest e-deklaratsiooni millegi pärast otsustas osa minu deklareeritud kuludest(korterilaenu intressid, õppelaenu intressid, pensionikindlustus, autokool) lihtsalt arvestamata jätta.

ja kui pääsesin konsultandi juurde löögile ja rääkisin talle oma murest, siis ilma isegi minu deklaratsioonile pilku heitmata teatas ta, et.... "ma arvan, et te lihtsalt ei teeni piisavalt raha, et sellest midagi tagasi saada".

vot nii on. kui oled noor lühikese kleidiga tütarlaps, siis järelikult ei saagi sa piisavalt teenida, et midagi tagasi saada. või vähemalt arvab nii maksuametnik.

pärast lühikest veenmist ta lõpuks otsustas siiski minu deklaratsiooni süveneda ja loodan, et järgmisel minusugusel läks libedamalt:P

pühapäev, 15. veebruar 2009

reklaamipede/pariisipede

this is where i'm going








pühaba hommikune

vaatasin eile selliseid filme nagu zeitgeist ja zeitgeist addentum ...... üheltpoolt järjekordsed nn konspiratsiooniteooria filmid, kuid kui neid piidavalt kriitilise meelega vaadata ja kõike kohe mitte täieliku tõe pähe võtta, siis igatahes on need filmid väärt vaatamist - avardab silmaringi kohe kindlasti. Mulle istuvad sellised filmid ja raamatud - mulle meeldis ka da vinci kood ja inglid ja deemonid just sellepärast, et ma lisaks põnevale lugemisele sain ka palju teada... St. soovitan kohe kindlasti.


neljapäeva pärastlõunal tuli üks jube hea uudis - MAIA workshopide korraldajad valisid mind selle aasta osalejate hulka. Minu jaoks see tähendab esimest korda elus mingit filmialast haridust. Noh ja muidugi on tore see, et on suur võimalus, et euroopa liit mulle sellest enamuse ka kinni maksab. Aga ülekõige kift on näha teisi endasuguseid algajaid tüüpe, kes kindlasti teevad sarnaseid vigu, etc.


ja kuna ma oma blogis ei ole veel jõudnud oma uut telefoni kiita, siis pean ma seda kindlasti tegema. Tõesti - mul pole veel kunagi niii head telefoni olnud. ta on minu arvutiga kõik asjad ära sünkroniseerinud ja kogu see kalendri asi töötab okeilt, tal on läheb wifi võrkudesse ja täiesti reaalselt on võimalik rahulikult netis surfata(mida ma tegin neljaba kui mu mäki üks mälupesa töö lõpetas ja enam pilti ette ei võtnud). meile loeb ta ka normaalselt ja attachmente avab ka. ja minu viimane saavutus on see, et ma downloadisin skype oma telefoni - sellega on välismaale ikka märksa odavam kõnesid teha. skypega telefonis helistamisele pean maksma kohaliku kõne hinna (mul 75 senti minut) pluss siis skype krediidi - aga ikkagi kordades odavam kui muidu seda telefonilt teha.... muidugi kui arvuti on olemas, saab selle 70 sendi asja skippida. Aga kui ei ole, siis tundub see küll mulle ikkka uskumatult lahedana:)

aga aprillis lähen ma ju 2 nädalaks teisele poole maakera - olen vist kogu neti läbi guugeldanud ja lonely planeti ribadeks lugenud, sest ma nii väga ootan seda. Eile öösel peolt koju tulles leidsin ühe toreda eestlaste blogi, kes on vist ümbermaailma reisil ja väisasid ka singapuri.... igatahes... ma arvan, et see reis saab nii põnev olema, et mul polegi ühtegi nii põnevat reisi veel siiani olnud. no ja siis professionaalsest kretinismist tean, NYU Tisch collegeil on singapuris ka filmidepartment ja samal ajal on neil toimumas mingi workshop..... ehk õnnestuks vähemalt ühes loengus kuulamas käia? mäletan kuidas ma paaril korral marianne loengutes pariisis käisin ja see oli ikka eye opening experience. mari ja janek on ameerika reisil, lahe on lugeda neid reisikirju ja siis mõelda, et varsti(st. aprilli algul) saan ise samasuguseid kirjutada....

laupäev, 14. veebruar 2009

väga lihtne...


... lugu asjadest.

reede, 13. veebruar 2009

esimene.....


...... blogipostitus minu telefonist.

Aus6na, ma pole ammu nii meeldivalt üllatunud olnud, kui oma uue E63 nokia puhul. See teli töötab wifiga, avab meilide lisandeid probleemideta ja täna installisin sellesse isegi skaibi. Telefoni ja arvuti vaheline suhtlus toimib ka sujuvalt!

teisipäev, 10. veebruar 2009

13.-20. veebruar

tutvutan ma flaaaviale jälle eestit, kus on niiniii külm, et kõik itaallased külmuvad siin kohe kringliks:)

tegelt seekord me mõtlesime, et vbl peaks minema kuskile kaugele põhja kah. lapimaale. aga vaatame veel seda asja. alustuseks ma tahan ise näha, et ta lennuki pealt talllinas maha astub(eelmisel korral selgus ju päev enne, et ta ei lendagi tallinna vaid hoopis riiga ja berliini ei jõudnud ta üldse kohale)....

ootan huviga igatahes. flutsi on üks mu lemmikinimesi terves maailmas:)

esmaspäev, 9. veebruar 2009

väsimus on. pidevast siia sinna loksutamisest. tahaks stabiilsust. nii, et oleks üks nädal vähemalt siis järjest nii, kus ma olen koos või olen lahus.

reedel käis kallim siin. siis me veel olime lahus. see, mis siin juhtus oli nii imelik ja ilus, et siis olime korraks koos. ja nüüd siis pärast eile õhtust traditsioonilist jutustamist teemal "mul on lapsed ja kõik sellest tulenev" on siis teema jälle teistmoodi. ausõna. selline loksutamine võtab võhma välja.

eriti kui see kestab juba 2007. aasta detsembrist saadik.

neljapäev, 5. veebruar 2009

beautiful outside, kräppp inside!

Kallid sõbrad! Minu LG otsustas eile öösel täielikult kõik mu sõprade ja töökaaslaste kontaktid maha kanda. ja selle eest kandsin mina täna tema ise maha ja mul on uus telefon. aga numbreid ikka pole.


saadke mulle smse oma nimedega:)

2009 ruulib. täiega.

et siis. olen jaanuaris juba kahe suure asjaga hakkama saanud:

1. mustfilm.com meid on kaheksa ja see oli parim viis asjad kokku koondada. meil on kõige lahedam ja kannatlikum raamatupidaja ja sellest kogemusest olen juba seda õppinud, et tegevjuhiks mõnes firmas ma kindlasti saada ei taha. ja paari nädalaga on kogu eesti maksu ja bürokraatiamasin liiiiga selgeks saanud. fuhh. aga see energia, mis meil koos tekib on jube paks(eks selles on paras annus seda naiivsust kah;))...

2. piletid teisele poole maakera. 30-märts lähen ära ja tagasi tulen 14. aprill ja tahaks loota, et mu telefon on pea kogu selle aja väljas ja läpakat ei tea kas võtan kaasa. mul on päikese ikaldus. ja sooja ikaldus.

---------------------------------------------------------------------


ja ma ei suuda magama jääda ja olen koguaeg jube väsinud. sest tavalisi asju on eniveis tarvis teha. ja siis ongi. zombie tunne.

ja lisaks on mind tabanud mingi järjekordne identiteedi ja valikute tegemise kriis - lihtsalt ei taha käega lüüa mingitele asjadele ja siis tekib tunne nagu tõmmataks vaikselt mõlemast käest vastassuundadesse.

samas arvestades seda üldist rahutut aega, kus inimesi koondatakse etc. olen ma suhteliselt kindlalt vee peal.(veel).

tahaks kuidagi, et mingeid selliseid lollakaid väikseid aega võtvaid tegevusi oleks vähem. siis jõuaks päevaga rohkem tehtud ka. hetkel on tunne nagu päev jookseks pidevalt lihtsalt eest ära.

pühapäev, 1. veebruar 2009

muutuste kuu

täna on veebruari esimene päev. ja alates tänases kuni veebriari lõpuni praktiseerin mina kahte uut harjumust:

1. "ei viitsi/pärast teen" kaob minu sõnavarast ära. ebameeldivad asjad tuleb ära teha kohe, siis saab pärast rohkem chillida/raamatuid lugeda/ujumas käia/filme vaadata/chillida

2. söön vähematl 3 korda päevas, neist kolmest 2 on kindlasti soojad söögid. Viimasel ajal on mul tekkinud mingi tobe harjumus lõuna vahele jätta ja siis olen ma kella 5ks tige nagu herilane ja kella 7 ajal ei soovita ma kellelegi minust midagi tahta. Aga tuleb aega söömiseks leida. läheb tuju minul paremaks, läheb samm kergemaks ja inimesed sõbralikumaks.

;)


neljapäev, 29. jaanuar 2009

kõige elusam ja inimlikum ja kummalisem armastuslugu

evelin läheb singapuri:)

30. märts kuni 13. aprill:)


jee:)

kolmapäev, 28. jaanuar 2009

unetus....

..... tapab.

:(

pühapäev, 25. jaanuar 2009

only unfulfilled love can be romantic!






penelope on ikka niiiiiiiiiiiiiii hea näitleja!

ja lugu on hea. muidugi.

laupäev, 24. jaanuar 2009

vasha....

....treiler ja paar stseeni.


PS: vaadakse kindlasti ikka HQ varianti kõikidel videotel, muidu kipuvad nad uduseks jääma.







mmmmmmmmmmmmmaaaasssaraks?

käisin eile siis siiani kõige kallimat vene filmi vaatamas. kindlasti ei mõjunud see film mulle nii nagu see oleks pidanud mõjuma, aga huvitav oli küll... oli näha, et raha kokkuhoitud polnud.....

About 1,700 costumes were developed and sewed for the movie (only for the main character the designers developed 10 variants of clothes). Some costumes were embroidered with crystals of the Swarovski Company which also manufactured an exclusive line consisting of two hundred decorations especially for the movie. Furthermore, there were manufactured about 400 footwear pairs, as well as 50 exclusive bag models.

«Inhabited Island» was extremely complex for the make-up artists. For the movie characters, tens of variants of special make-up and hairstyles were developed. These developments used unique technologies which have no analogues in Russia.

CGI is an important element of the movie. A joint studio group worked on the development of three-dimensional models and drafts. Besides domestic artists, the syndicate includes foreign partners who had provided computer design for several Hollywood movies.



.......vot nii kirjutatakse internetis ja ausalt tõesti see paistab ekraanilt välja - aga see ei ole ju halb asi. Kuna mina pole vendade Strugatskite raamatut kunagi ise lugenud, siis ei tea ma ka kui palju algsest loost alles on jäänud, kuid nüüd pärast erievate artiklite lugemist tundub, et ka raamat ise oli üli sümbolistlikke elemente täis, mitte need polnud režissööri poolt välja mõeldud(alustuseks see, et inimene on blondide juuste ja siniste silmadega ja pahad on brünetid tumedate silmadega).

Filmi pilt ise oli eriti kirgaste värvidega - meenutas pisut Wong Kar Wai filme... ja mõned kummituslikud metsad, kus tegelased seiklesid meenutasid Kim ki-duki metsasid....








Ja postimehe kriitikat selle filmi teemadel oli lausa lust lugeda, vastupidiselt paar päeva varem ilmunud reviewle Vasha kohta - ma ei tea,kes on see neiu, kes selle kirjatükiga maha sai, kui tundub, et postimehes on nii palju tööd, et toimetaja polnud jõudnud plika lugu läbi lugeda - sest filmikriitikaga pole sellel küll suurt midagi tegemist.

neljapäev, 22. jaanuar 2009

slipping through my fingers......

elu on imetore.

mannerheimi ei tule, aga see eest tundub, et tööd ja proovilepanekuid jagub, olen lõpuks leidnud Eestist ka inimese, kellelt mul on jube palju õppida ja kes viitsib minu nn. õpipoisi protsessis osaleda.

MustFilm sai oma esimese beebiga maha. Kui tuleb youtube'sse, siis panen kohe siia ka.

Tundub, et ma pean endale ikkagi varsti uue teleka muretsema, arvutist vaadatuna on pilt palju ilusam, värvid kirkamad, etc...

töö asjad on jah nagu tiptop. aga alati vist on nii, et kuskilt logiseb. ikka kisub kuskile isiklikku ellu mingi kamm sisse. vastik on. ma ei tea kas kannatlikkus on voorus või pigem enda petmise pehmem vorm. tahaks mingit selgust. kasvõi enda selgust. see käib nagu lainetena. mõnel päeval teen hommikul silmad lahti ja on selgemast selgemad kõik asjad. mõnel päeval järsku juhtub midagi, mis tegelikult polegi isenesest nii oluline, kui sümbolina minu oma enda imelike mõtete vahel omandab see järsku mingi jube suure tähenduse ja jälle on tunne, et miks ma isegi üritan.... tahaks, et kuskilt tuleks teadmine, et see on see. aga kui seda teadmist ei ole, siis vist ei olegi? või mis?

......kirjutab keset ööd täiesti normaalne retuusides ja dressikas shoksi mugiv tsikk oma elutoa põrandal....


ülemõtlemine ongi ilmselt lihtsalt väsimuse tunnus. kui ma nüüd magama lähen, siis homme hommikul loen ise ka seda lõiku ega suuda mõista, kust mul sellised mõtted tulid.

aga alles see jutt jääb küll. et erilistel eufoora hetkedel saaks meenutada seda hallimast halli argipäeva, kus mina elan tallinnas ja tema elab helsinkis, mille vahemaa on 80 km ja näeme me ikka sama tihti kui siis kui ta stockholmis elas.

aga ärme teeme üksteisele haiget ja lähme magama. hommikud on enamasti ilusamad kui õhtud.

pühapäev, 18. jaanuar 2009

äge!

südametega padjapüür

viimasel ajal on nii kiire, et aeg-ajalt tekib tunne, et tahaks lihtsalt korraks maha istuda, telefoni välja lülitada ja ühe siidri juua ja mõelda, et mis siis juhtunud on. enamasti seda vaja ei ole, seda maha istumist.

aga pidevalt on kuskil kuklas mingi tunne, et ma olen midagi ära unustanud.

ja ainuke põhjus, miks ma sellele maha istumisele isegi mõtlen on see, et kui lihtsalt selle keerisega kaasa minna, siis ehk pole need kõige adekvaatsemad otsused, mis ma hoo pealt teen. aga ega ilmselt kedagi see tagant järgi analüüsimine päästnud ei ole. lihtsalt tuleb siis nii kähku nii hästi teha kui vähegi võimalik - äkki siis ühel hetkel .....




õige video.




neljapäev, 15. jaanuar 2009

hullllllluuuuuuumaja....

et siis... kui terve detsemberi ja pool jaanuari sai lihtsalt käed rüpes istutud, siis nüüd viimased 7 päeva jooksul on nagu terve reklaamimaailm ärganud ja lambist tegutsema hakanud. päris hull. aga lehti lugedes tundub, et mul on vedanud, et mul üldse tööd on!

reede, 9. jaanuar 2009

jaanuaripäike!

lõpuks ometi on rohkem päikest ja lõpuks ometi on täiesti reaalne tunne, et ma ei ela koopas. ma ei tea, kuidas teistel inimestel on, aga minu jaoks on täielik õudus detsembrikuu ilma lumeta, sest siis on lihtsalt niiiii pime! koguaeg on pime! korraks läheb hämaraks ja siis on jälle pime. hurjuhh!

elu tuleb kohe sisse, kui päike aknast sisse paistab ja kell 3 ei olegi veel kottpeastunne.

jube põnev on. iga päev. täna käisin ühel reklaamikohtumisel, kus minu nn. proovilepaneku ülesandeks sai teha 50 000 krooniga üks täiesti reaalne ja okei kvaliteediga lühike teleklipp. et see on sis tootmise eelaarve. nagu päriselt. jah. aga see on kift idee ja tegelt on see ju tehtav. seega tuleb teha!

estravel saatis täna hommikul pakkumise 7500 eeguga tallinnast singapuri ja tagasi. no tahaks ju. nii väga tahaks! aga kevadine graafik on hetkel veel ikka niivõrd segane, et ma lihtsalt ei saa seda osta:(

miumiu.

ja aeg-ajalt käib veel mõte peast läbi, et käia facebookis, aga üldiselt tundub nüüd juba reaalne. mitte käia.

ville tuli täna hommikul välja ideega, et me peaks lõuna-prantsusmaale elama minema, sest ei tallinnas ega helsingis pole akendega vannitubasid. wellwell. tahaks näha:)

neljapäev, 8. jaanuar 2009

vaesed prantslased!

et siis marseilles sadas lumi maha.... hmmmm.... selles marseilles, kus veeburaris oli 15 kraadi sooja?


huh. meenutades seda, mis siis juhtus kui BDXis tuli lumi maha sel ajal kui me seal elasime(vihje - majad on seal ehitatud papist ja lumekoristus masinatest ei oska keegi undki näha - BDX on nii lõunas, et seal ei kasva isegi kuused) ja marseille on ikka kõvasti rohkem lõuna poole.... noh. eks seal siis on päris suur katastroof. samas on mul täiesti selgelt silme ees ka see kuidas meie kolumbia kursakaaslased reageerisid sellele lumesajule tollel talvel - ja ausalt..... iga inimene peaks ikka korra elus vähemalt nägema, kuidas lumi sajab:)

võõrutusprotsess päev II

nonii. kuna enam ei saa orksis ja facebookis aega surnuks lüüa ja kõik blogid on ka läbi tuulatud, siis tuleb ju kuidagi meelt lahutada.

tarokaardi teste tehes ja numeroloogiast lugedes ja ilusaid asju vaadates ja lõpuks netist isegi lõikeid otsides jõudsin arusaamale, et..... tegelt ma peaks ju kasulikke asju tegema.... hmmm... nüüd siis võtan ennast kokku ja lähen selle talveilmaga oma palavikuga hoopis töökohtumisele.


ahjaaa. zack ja miri teevad pornot filmi vaatasin ka ära. ärge minge kinno vaatama. ei ole naljakas.

kolmapäev, 7. jaanuar 2009

enesekasvatusprotsessssss....

eile otsustasin, et nädal aega(kuni järgmise neljapäeva hommikuni) ma facebooki ja orksi ei kasuta. st. kui keegi tahab mind kätte saada tuleb saata meil või helistada.

:)

teisipäev, 6. jaanuar 2009

laupäev, 3. jaanuar 2009

pärast tõsieluseriaali "Noa laev"

olen täiesti hullumiseni täna lugenud erinevaid meeldinud ja siis vähem meeldinud filmide skripte sellelt leheküljelt.


Niiiiiii põnev!



ja Naftat jäin ka järjekordselt ETVst vaatama ja pidime terve perega tunnistama, et.... jube hea etendus on ikka. ja eriti irooniline tänases päevas vaadata, võiks isegi öelda, et mõnes osas oldi isegi pisut prohvetlikud....

ja lisaks veel see, et.... pirjo saatis mulle üleeile "filmmaking for dummies" raamatu pdf versiooni, st. mul ei ole õigus olnud, et seda raamatut olemas ei ole. on küll ja see on päris asjalik muideks.

neljapäev, 1. jaanuar 2009

uue aasta lubadus

nii ta on. tegelikult kolisin ma oma vanemate juurest kodust pärast ülikooli 2. kursust. vahepeal elasin aasta bordoos. ja nüüd olen koguaeg tallinnas olnud. aga sel aastal lõpuks mõistsin seda, et ma olen endiselt nagu väike hädapätakas. et siis. aastal 2009. on minu eesmärk iseseisvamaks saada.

eXTReMe Tracker