reede, 27. veebruar 2009

cinema paradiso...

.......


oli lihtsalt imeilus naiivne kõige ägedam itaalia film.






esmaspäev, 23. veebruar 2009

kaua peab ootama kuni saab otsustada, mida võib juua?




isa: noh ma küll nüüd ei tea, mis ma nende õlledega teen...

vanaema: mis, anna üks siia, ma küll jooks õlut

eveliin: tohoh, ma pole küll kunagi näinud, et vanaema õlut jooks

vanaema: mis!?! ma olen piisavalt vana, et otsustada, mida ma joon küll juba!

teisipäev, 17. veebruar 2009

leidsin bookmarke korrastades...



.... kes tunnistab üles, et pani selle nime all "ilus lugu" sinna?

esmaspäev, 16. veebruar 2009

eestlaste otsekohesus ja eelarvamused

et siis läksin mina Endla tänavale maksuametisse, sest e-deklaratsiooni millegi pärast otsustas osa minu deklareeritud kuludest(korterilaenu intressid, õppelaenu intressid, pensionikindlustus, autokool) lihtsalt arvestamata jätta.

ja kui pääsesin konsultandi juurde löögile ja rääkisin talle oma murest, siis ilma isegi minu deklaratsioonile pilku heitmata teatas ta, et.... "ma arvan, et te lihtsalt ei teeni piisavalt raha, et sellest midagi tagasi saada".

vot nii on. kui oled noor lühikese kleidiga tütarlaps, siis järelikult ei saagi sa piisavalt teenida, et midagi tagasi saada. või vähemalt arvab nii maksuametnik.

pärast lühikest veenmist ta lõpuks otsustas siiski minu deklaratsiooni süveneda ja loodan, et järgmisel minusugusel läks libedamalt:P

pühapäev, 15. veebruar 2009

reklaamipede/pariisipede

this is where i'm going








pühaba hommikune

vaatasin eile selliseid filme nagu zeitgeist ja zeitgeist addentum ...... üheltpoolt järjekordsed nn konspiratsiooniteooria filmid, kuid kui neid piidavalt kriitilise meelega vaadata ja kõike kohe mitte täieliku tõe pähe võtta, siis igatahes on need filmid väärt vaatamist - avardab silmaringi kohe kindlasti. Mulle istuvad sellised filmid ja raamatud - mulle meeldis ka da vinci kood ja inglid ja deemonid just sellepärast, et ma lisaks põnevale lugemisele sain ka palju teada... St. soovitan kohe kindlasti.


neljapäeva pärastlõunal tuli üks jube hea uudis - MAIA workshopide korraldajad valisid mind selle aasta osalejate hulka. Minu jaoks see tähendab esimest korda elus mingit filmialast haridust. Noh ja muidugi on tore see, et on suur võimalus, et euroopa liit mulle sellest enamuse ka kinni maksab. Aga ülekõige kift on näha teisi endasuguseid algajaid tüüpe, kes kindlasti teevad sarnaseid vigu, etc.


ja kuna ma oma blogis ei ole veel jõudnud oma uut telefoni kiita, siis pean ma seda kindlasti tegema. Tõesti - mul pole veel kunagi niii head telefoni olnud. ta on minu arvutiga kõik asjad ära sünkroniseerinud ja kogu see kalendri asi töötab okeilt, tal on läheb wifi võrkudesse ja täiesti reaalselt on võimalik rahulikult netis surfata(mida ma tegin neljaba kui mu mäki üks mälupesa töö lõpetas ja enam pilti ette ei võtnud). meile loeb ta ka normaalselt ja attachmente avab ka. ja minu viimane saavutus on see, et ma downloadisin skype oma telefoni - sellega on välismaale ikka märksa odavam kõnesid teha. skypega telefonis helistamisele pean maksma kohaliku kõne hinna (mul 75 senti minut) pluss siis skype krediidi - aga ikkagi kordades odavam kui muidu seda telefonilt teha.... muidugi kui arvuti on olemas, saab selle 70 sendi asja skippida. Aga kui ei ole, siis tundub see küll mulle ikkka uskumatult lahedana:)

aga aprillis lähen ma ju 2 nädalaks teisele poole maakera - olen vist kogu neti läbi guugeldanud ja lonely planeti ribadeks lugenud, sest ma nii väga ootan seda. Eile öösel peolt koju tulles leidsin ühe toreda eestlaste blogi, kes on vist ümbermaailma reisil ja väisasid ka singapuri.... igatahes... ma arvan, et see reis saab nii põnev olema, et mul polegi ühtegi nii põnevat reisi veel siiani olnud. no ja siis professionaalsest kretinismist tean, NYU Tisch collegeil on singapuris ka filmidepartment ja samal ajal on neil toimumas mingi workshop..... ehk õnnestuks vähemalt ühes loengus kuulamas käia? mäletan kuidas ma paaril korral marianne loengutes pariisis käisin ja see oli ikka eye opening experience. mari ja janek on ameerika reisil, lahe on lugeda neid reisikirju ja siis mõelda, et varsti(st. aprilli algul) saan ise samasuguseid kirjutada....

laupäev, 14. veebruar 2009

väga lihtne...


... lugu asjadest.

reede, 13. veebruar 2009

esimene.....


...... blogipostitus minu telefonist.

Aus6na, ma pole ammu nii meeldivalt üllatunud olnud, kui oma uue E63 nokia puhul. See teli töötab wifiga, avab meilide lisandeid probleemideta ja täna installisin sellesse isegi skaibi. Telefoni ja arvuti vaheline suhtlus toimib ka sujuvalt!

teisipäev, 10. veebruar 2009

13.-20. veebruar

tutvutan ma flaaaviale jälle eestit, kus on niiniii külm, et kõik itaallased külmuvad siin kohe kringliks:)

tegelt seekord me mõtlesime, et vbl peaks minema kuskile kaugele põhja kah. lapimaale. aga vaatame veel seda asja. alustuseks ma tahan ise näha, et ta lennuki pealt talllinas maha astub(eelmisel korral selgus ju päev enne, et ta ei lendagi tallinna vaid hoopis riiga ja berliini ei jõudnud ta üldse kohale)....

ootan huviga igatahes. flutsi on üks mu lemmikinimesi terves maailmas:)

esmaspäev, 9. veebruar 2009

väsimus on. pidevast siia sinna loksutamisest. tahaks stabiilsust. nii, et oleks üks nädal vähemalt siis järjest nii, kus ma olen koos või olen lahus.

reedel käis kallim siin. siis me veel olime lahus. see, mis siin juhtus oli nii imelik ja ilus, et siis olime korraks koos. ja nüüd siis pärast eile õhtust traditsioonilist jutustamist teemal "mul on lapsed ja kõik sellest tulenev" on siis teema jälle teistmoodi. ausõna. selline loksutamine võtab võhma välja.

eriti kui see kestab juba 2007. aasta detsembrist saadik.

neljapäev, 5. veebruar 2009

beautiful outside, kräppp inside!

Kallid sõbrad! Minu LG otsustas eile öösel täielikult kõik mu sõprade ja töökaaslaste kontaktid maha kanda. ja selle eest kandsin mina täna tema ise maha ja mul on uus telefon. aga numbreid ikka pole.


saadke mulle smse oma nimedega:)

2009 ruulib. täiega.

et siis. olen jaanuaris juba kahe suure asjaga hakkama saanud:

1. mustfilm.com meid on kaheksa ja see oli parim viis asjad kokku koondada. meil on kõige lahedam ja kannatlikum raamatupidaja ja sellest kogemusest olen juba seda õppinud, et tegevjuhiks mõnes firmas ma kindlasti saada ei taha. ja paari nädalaga on kogu eesti maksu ja bürokraatiamasin liiiiga selgeks saanud. fuhh. aga see energia, mis meil koos tekib on jube paks(eks selles on paras annus seda naiivsust kah;))...

2. piletid teisele poole maakera. 30-märts lähen ära ja tagasi tulen 14. aprill ja tahaks loota, et mu telefon on pea kogu selle aja väljas ja läpakat ei tea kas võtan kaasa. mul on päikese ikaldus. ja sooja ikaldus.

---------------------------------------------------------------------


ja ma ei suuda magama jääda ja olen koguaeg jube väsinud. sest tavalisi asju on eniveis tarvis teha. ja siis ongi. zombie tunne.

ja lisaks on mind tabanud mingi järjekordne identiteedi ja valikute tegemise kriis - lihtsalt ei taha käega lüüa mingitele asjadele ja siis tekib tunne nagu tõmmataks vaikselt mõlemast käest vastassuundadesse.

samas arvestades seda üldist rahutut aega, kus inimesi koondatakse etc. olen ma suhteliselt kindlalt vee peal.(veel).

tahaks kuidagi, et mingeid selliseid lollakaid väikseid aega võtvaid tegevusi oleks vähem. siis jõuaks päevaga rohkem tehtud ka. hetkel on tunne nagu päev jookseks pidevalt lihtsalt eest ära.

pühapäev, 1. veebruar 2009

muutuste kuu

täna on veebruari esimene päev. ja alates tänases kuni veebriari lõpuni praktiseerin mina kahte uut harjumust:

1. "ei viitsi/pärast teen" kaob minu sõnavarast ära. ebameeldivad asjad tuleb ära teha kohe, siis saab pärast rohkem chillida/raamatuid lugeda/ujumas käia/filme vaadata/chillida

2. söön vähematl 3 korda päevas, neist kolmest 2 on kindlasti soojad söögid. Viimasel ajal on mul tekkinud mingi tobe harjumus lõuna vahele jätta ja siis olen ma kella 5ks tige nagu herilane ja kella 7 ajal ei soovita ma kellelegi minust midagi tahta. Aga tuleb aega söömiseks leida. läheb tuju minul paremaks, läheb samm kergemaks ja inimesed sõbralikumaks.

;)


eXTReMe Tracker